STADIUL LUCRĂRILOR REABILITARE TERMICĂ A BLOCURILOR DIN CARTIERUL POLICLINICĂ

STADIUL LUCRĂRILOR REABILITARE TERMICĂ A BLOCURILOR DIN CARTIERUL POLICLINICĂ

Lucrările la proiectul de reabilitare termică a celor șase blocuri de locuințe din cartierul Policlinică, derulat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, continuă în ritm susținut.

În prezent se lucrează la patru din cele șase blocuri, mai exact, la A1, A2, A6 și A7. Pentru toate cele patru blocuri s-a realizat izolarea termică a faţadelor – parte opacă, cu polistiren de 10 cm și s-au făcut măsurătorile în vederea înlocuirii tâmplăriei existente cu tâmplărie termoizolantă din PVC. De asemenea, la blocul A6 constructorul a trecut la termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă.

Lucrările constau în:
– izolarea termică a faţadelor – parte opacă: se realizează cu sisteme compozite de izolare termică a fațadelor cu o grosime a termoizolației de 10 cm.
– izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente/ geamului, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuinţe, cu tâmplărie termoizolantă pentru îmbunătăţirea performanţei energetice a părţii vitrate
– închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor
– termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă, respectiv termohidroizolarea planșeului peste ultimul nivel în cazul existenței șarpantei: se realizează cu sisteme compozite de termoizolare cu o grosime a termoizolației de 20 cm.
– izolarea termică a planșeului peste subsol, în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter: se realizează cu sisteme compozite de izolare termică cu o grosime a termoizolației de 10 cm.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 5 octombrie, iar termenul de execuție este de 8 luni. În funcție de condițiile atmosferice ce vor urma, va fi dat ordin de sistare a lucrărilor pe timpul iernii.

Pana la sfarsitul anului, cel mai probabil, vor fi semnate contractele si in cazul celorlalte blocuri si pana ala sfarsitul anului viitor este estimata finalizarea tututor anveloparilor care intra in aceste proiecte de eficientizare energetica.

Ultima modificare: 31.10.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul PROIECTE CE VOR FI DEPUSE SPRE FINANȚARE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.